Translate

sábado, 25 de agosto de 2018


Carta a un UNIONISTA.-  En Català.-


Resposta a una bona persona, que sempre i crec que encara, ens hem tingut molt bona consideració i respecte com a persones:


a)   Em dius que et sembla mentida que jo  m’alegra que Espanya s’enfonsi; que el turisme ha baixat, gracies a les creus de les platges; que “Fomento”, vol invertir a Catalunya en presons fent mòduls alternatius per aquest hivern.


Mira Miquel, tu i molts, sabeu que jo sempre havia dit que soc català i espanyol, a més no m’agradava (l’himne dels “Segadors”); i sabes per què? A tu, a mi i a tots els espanyols i espanyoles ens adoctrinaren a les idees interessades dels poders centrals.  I no passa gaire res, si “Espanya va bé, treball y menjar”.  Ignorància la meva!


Amb el temps apareix i voteu sobretot al: (Aznar “con el invento de las armas químicas en Irak, con muchas muertes de españoles, únicamente para vender armas y enriquecerse” + la retallada del “Estatut” “del Guerra” + en Rajoy “intransigente y amiguetes black + LLarena”).  Aquestes figures exalten als adormits que no havíem petit els setges de Felip V, (setges continuats a Barcelona extens a tot Catalunya); no havíem petit directament el (“COP D’ESTAT del 1936”, i no ens havien afusellat cap familiar proper); com tampoc molts no havíem tingut que marxar de (nuestro pueblo para comer; recorda, tu sí, gràcies als ‘terratenientes’ o poders caciquistes ‘del lugar’, més que amics dels hàbits y de la dictadura).  Aquí a Catalunya, treball, menjar, molt esforç i finalment casa propia, família de profit; tots ben trobats, i per molts anys...

Sí Miquel, ens certs moments de l’història, el prepotent de vegades il·legítim, poder central espanyol, ens ha fet (no solsamènt al poble català), han mal tractat i arruïnat al País.  Sempre, però sempre, Catalunya al cap davant per remuntar. 
  

Recorda, Catalunya va ser un País Subirà abans que Espanya; i usurpat, destruït i sacrificat a les armes, amb cents de mils morts, per (la España del “Dios, la Patria y el Rey”).  (Qui gosa parlar en nom de “Dios”? Únicament un dèspota). La última vegada per el cop d’estat de la guerra civil, afusellaments més tortures posteriors.  Empresonaments il·legals que encara dura.  Jo no vull aquesta Espanya, que esprem, que ni tant sols dialoga i que aplica amb prepotència les lleis a la seva conveniència.  I, “a por ellos”.


I ara arruïnats, amb governants corruptes!  Que no te n’adones Miquel, del que molts (panxa contents) esteu votant? Quina Pàtria voteu? La que únicament (entre altres, se n’aprofiten els ‘reinados’ descendents franquistes que no han sigut votats pel poble).  Dels vividors que teniu duplicats al Senat?  On es l’Espanya de la decència?   SÍ, ja n’hi ha prou!!!


Estic content, com més problemes ens creï Madrid i la resta d’exaltats, més seguidors independentistes, ara a més amb molts i molts de cognoms no catalans, (que hi veuen més enllà de la cantonada).  Es d’agrair, moltes gràcies a tots els que penseu, “España una, grande, pobre y a los toros”...  La malversació, els rescats als bancs i les indemnitzacions al Florentino, la Gurtel, els Ere, “la caja de las pensiones vacia”, les comissions per aeroports sense avions i AVE sense passatgers, i moltes més!!  Es recuperarà tot aquest ‘despilfarro’, que tu, jo i la resta de mortals hem suat?  Apa, diguem una sola resposta convincent.


Miquel, Espanya encara avui, necessita governants amb compromís i decència, serietat, volgué fer bé pel País, (NO per la seva butxaca i els ‘enchufados amiguismos’).  I els MASTER fraudulents a (Cifuentes-Casado i els que no sabem), de la ‘U. Juan Carlos I’; quina vergonya de desprestigi ‘de la teva-vostre ESPAÑA’.   A Espanya, falta molta i molta més cultura de base e intel·lectual especialment a cada casa i arreu i a tots els nivells; científica, com també de rigorositat informativa a radio i tv, no cal dir al món polític, amb continuat ‘desprecio españolista’ al idioma català i tot el que representa!!!  Menys tarjetas black, adulterios,  puterío de reinados; rodeos a picota i sangre borboteante, que valentía, que maestría allí en la plaza; rodeos a capote y sombrillas allá en la playa, que otra ridiculez en la imagen de Europa y el mundo.  Arreglos i apaños o desarreglos” en els bars, en alternes o en la llotja del ‘Bernabeu’...


Els meus desitjos.- Aquesta no és l’Espanya que jo vull per a les generacions que ens segueixen... I tu, es l’Espanya que vols pels teus estimats descendents?


Una abraçada, Joaquim Puig S.

No hay comentarios:

Publicar un comentario