Translate

sábado, 4 de agosto de 2018


Però INÉS.-  En Català.-


Sí  INÉS i..., a aquestes altures podem dir que et varen crear per ésser política de laboratori.  O sigui, adoctrinada de males entranyes; les  mateixes males entranyes que obligaren a molts i molts bons espanyols, (anys enrere), a marxar de la seva terra que els va veure néixer. 


1.     Molts d’aquests que marxaren de casa seva, sovint amb les espardenyes i el que portaven posat; havien comés un pecat!!!


2.    S’havien indignat per falta de treball i de menjar, del tracte laboral, personal i de vexació que rebien dels seus (amos los “señoritos”), o dels mandataris franquistes, conjuntament poderosos amb els terratinents (del lugar).


3.    INÉS i..., aquestes mateixes bones persones, obligades un dia a marxar del costat dels seus familiars.  Ara vols que siguin seguidors teus i et VOTIN?


4.   INÉS i..., tu i tens tot el dret de demanar-li confiança.  Ells també de escoltar-te.  Però?


5.    Moltes i moltes d’aquestes bones persones, acollides i amb l’esforç de les seves suors establers a Catalunya; tenen bona memòria i saben què.


6.   Aquí a Catalunya, tant elles, ells, els seus fills i néts, han i tenen com el primer, les oportunitats que no han tingut o no els han permès, en els llocs de procedència.


7.    Aquí a Catalunya i ho sabes bé, ningú regala rés; (però ningú vol marxar, per què serà), i tots veiem la diferència, amb moltes bases:



A.   L’acolliment.

B.   La cultura plural, l’investigació i la ciència.

C.   Capdavantera amb sanitat i serveis socials.

D.  La motivació i resultat a l’esforç.

E.   Les oportunitats.

F.   Catalunya, científicament reconeguda.

G.  Catalunya, amb formalitat i seriosament reconeguda.

H.  Catalunya, comercialment reconeguda.

I.     Catalunya, altament treballadora.

J.    Catalunya, creadora d’ industries.

K.   Catalunya, destí d’empreses internacionals.

L.   Catalunya, envejada pels arrogants dels poders centrals.

M. Catalunya, envejada per molts tertulians de tv.

N.  Catalunya, principal font de recolsament econòmic d’Espanya.

O.  Catalunya, no volem mantenir el malbaratament dels poders centrals.  NO, NO VOLEM NO!!!


INÉS i..., ara ens vols espanyolitzar a tots?  INÉS, amb la força?  Però INÉS..., que no veus que Espanya no està a l’altura de fer-ho amb raonaments?  Ho heu demostrar abans i ara amb el 155 i a Europa.


INÉS i..., ara et vols “arrimadas” a aquelles persones que els teus van desatendre, marginar o fortament pegar, fins expulsar-los de la seva terra?  O obligats a emigrar o exiliar-se?


INÉS i..., el PP ho va intentar, com ha acabat, amb 4 diputats a tot Catalunya!!  Quin ridícul.

INÉS i..., a personatges com en Duran, Espadalé, Alviol o alguns altres, els diem “botiflers”.   Tu ja m’entens, oi?


INÉS i..., per a molts, la pàtria s’acaba quan els mal tractes, els fas passar gana o els espolies, com ha fet i fa  sempre Madrid amb Catalunya!!!  Des de 1714. El borbó Felip V, amb el poder de les armes i les massacres continuades, s’apoderà de Catalunya!!!   O sigui USURPAR!!! Quants i quants avantpassats innocents i morts, mal enterrats o abandonats pel camí.  Avui 2018, segueix les prepotències i les injustícies.


INÉS i..., Els que encara no érem independentistes en el 2010, i ara ho som i per sempre més; donat l’actuació prepotent dels que formeu el grup del 155; abans amb la vostra posició (sense diàleg e intransigent, ara a més de fer aplicar una justícia fora de lloc i a la tremenda); ens hem pres una protesta, i com sempre cívica i pacífica, amb forma de llaços grocs o altres símbols.  Amb la vostra actuació intolerant, incívica, d’enfrontament i antidemocràtica de buscar les baralles al carrers, ens esteu ajudant de cara a la ciutadania de indecisos i els observadors internacionals. Gràcies.


INÉS i..., Com pretens que a Catalunya, estimem els teus i als poders centrals espanyols; colonitzadors, bàrbars i justiciers? Que tantes vides ens heu sacrificat amb la prepotència de les armes o les bombes, el fusellament de les "tretze roses" o el garrot vil.  I tot, per què?  Tens o teniu una resposta raonable?  Diguem una sola?


INÉS.- Com portes això de ‘INÉS a la tortosina’?

No hay comentarios:

Publicar un comentario